Twinning.org
CCRE
header-image

VULCAN TOWN HALL

Контакт информација
 • B-DUL MIHAI VITEAZU NR. 31
  336200 - VULCAN
  Романија
 • Tелефон: 0040254 570 340
  Moбилен: 0040721 80 52 74
  Faкс: 0040254 571 910

Локална информација:

Вашата општина е позната поради нејзините:
 • » популарна музика (рок, џез, светска...)
 • » спортски особености / настани
 • » индустриска
 • » туризам
 • » квалитет на животната средина
 • » Владини институции
 • » We are an industrial town, coal mining, we are interesting with similary localities, with reorganization in this field. we have The Charpatians Mountains here, with beautiful landscapes.
Претпочитани збратимувања:
 • They are looking for a twinning partner in:
  • » Белгија
  • » Бугарија
  • » Данска
  • » Франција
  • » Германија
  • » Грција
  • » Унгарија
  • » Ирска
  • » Италија
  • » Луксембург
  • » Норвешка
  • » Романија
  • » Србија
  • » Шпанија
  • » Шведска
  • » Велика Британија
 • Со број на жители:
  • » 5.000 - 20.000 Жители
  • » 20.000 - 100.000 Жители
  • » 100.000 - 500.000 Жители
 • Their preferred twinning:
  • » Образование и млади
  • » Граѓанство
  • » Јавни услуги
  • » Одржлив развој
  • » Локален економски равој
  • » Сите теми
 • Кого главно би вклучил:
  • » Сите жители
  • » Специфични групи на заедницата
  • » Персоналот на локалната самоуправа
 • They would prefer to communicate in the following language(s):
  • » Англиски
  • » Унгарски
  • » Романски