Twinning.org
CCRE
header-image

ΔΗΜΟΣ ΠΟΤΑΜΙΑΣ

Контакт информација
 • ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
  40100 - ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙ
  Грција
 • Tелефон: + 24923 50600
  Moбилен: 6955471834
  Faкс: 24920 29143

Локална информација:

 • Далечина до најблиската станица: < 50km
 • Далечина до најблискиот аеродром: 100-200km
 • Број на жители: 5.000 - 20.000
 • Адреса на интернет страната: http://potamia-larisas.gov.gr
 • Интернет адреса на фото галерија: http://webespace.bee.gr/potamia
Вашата општина е позната поради нејзините:
 • » Уметност и култура
 • » Спорт и рекреација
 • » Историја и наследство
 • » Историја и наследство
 • » земјоделство, регионални производи
 • » животна средина и екологија
 • » иницијативи за животна средина ( на пр. зелена енергија)
 • » Ο Δήμος Ποταμιάς, στα όρια του οποίου ανήκει η μαρτυρική κοινότητα Δομενικου, ανήκει στο Δικτυο Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδος.