Twinning.org
CCRE
header-image

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Контакт информација
 • ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 42
  59300 - ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
  Грција
 • Tелефон: +30 2333350155
  Moбилен: 6944377747
  Faкс: 2333023625
104__logo3 ALEXANDRIA

Локална информација:

 • Далечина до најблиската станица: < 50km
 • Далечина до најблискиот аеродром: 50-100km
 • Број на жители: 5.000 - 20.000
 • Адреса на интернет страната: http://www.alexandria.gr
Вашата општина е позната поради нејзините:
 • » Уметност и култура
 • » книжевност и библиотеки
 • » Спорт и рекреација
 • » спортски особености / настани
 • » ноќен живот
 • » Историја и наследство
 • » древна
 • » нови технологии
 • » земјоделство, регионални производи
 • » природни и еколошки места
 • » иницијативи за животна средина ( на пр. зелена енергија)
 • » Воена база / особености
Претпочитани збратимувања:
 • They are looking for a twinning partner in:
  • » Шпанија
  • » Италија
  • » Кипар
  • » Литванија
  • » Малта
  • » Холандија
  • » Португалија
  • » Шведска
  • » Чешка Република
  • » Финска
 • Со број на жители:
  • » 5.000 - 20.000 Жители
  • » 20.000 - 100.000 Жители
 • Their preferred twinning:
  • » Наследство
  • » Одржлив развој
  • » Локален економски равој
  • » Not set
  • » Сите теми
 • Кого главно би вклучил:
  • » Специфични групи на заедницата
  • » Персоналот на локалната самоуправа
 • They would prefer to communicate in the following language(s):
  • » Англиски
  • » Грчки
  • » Италијански