Twinning.org
CCRE
header-image

The municipality of Skelleftea

Контакт информација
 • Trädgårdsgatan 7
  93185 - Skellefteå
  Шведска
 • Tелефон: +46910737678
  Moбилен: +46703230721

Локална информација:

 • Далечина до најблиската станица: > 200km
 • Далечина до најблискиот аеродром: < 50km
 • Број на жители: 20.000 - 100.000
 • Адреса на интернет страната: http://www.skelleftea.se
Вашата општина е позната поради нејзините:
 • » Уметност и култура
 • » популарна музика (рок, џез, светска...)
 • » уметнички галерии / музеи
 • » книжевност и библиотеки
 • » спортски особености / настани
 • » надворешни активности (на пр. шетање по брег, кану...)
 • » здравје и животен стил (спа и др)
 • » индустриска
 • » Економски активности
 • » нови технологии
 • » туризам
 • » животна средина и екологија
 • » иницијативи за животна средина ( на пр. зелена енергија)
 • » квалитет на животната средина
Претпочитани збратимувања:
 • They are looking for a twinning partner in:
  • » Финска
 • Со број на жители:
  • » 20.000 - 100.000 Жители
 • Their preferred twinning:
  • » Одржлив развој
 • Кого главно би вклучил:
  • » Персоналот на локалната самоуправа
 • They would prefer to communicate in the following language(s):
  • » Англиски