Twinning.org
CCRE
header-image

Comune di MIGGIANO

Контакт информација
 • Via Maurizio Arnesano,1
  73035 - Miggiano
  Италија
 • Tелефон: +39 3476482281
129__stemma

Локална информација:

 • Далечина до најблиската станица: < 50km
 • Далечина до најблискиот аеродром: 50-100km
 • Број на жители: 1.000 - 5.000
 • Адреса на интернет страната: http://www.comune.miggiano.le.it
Вашата општина е позната поради нејзините:
 • » Уметност и култура
 • » Економски активности
 • » манифактура
 • » земјоделство, регионални производи
 • » Miggiano has an important regional industry, handicrafts and farming fair that takes place every year in the third week of October. We would like to organize twinnings during this days.
Претпочитани збратимувања:
 • They are looking for a twinning partner in:
  • » Австрија
  • » Белгија
  • » Бугарија
  • » Хрватска
  • » Кипар
  • » Чешка Република
  • » Естонија
  • » Финска
  • » Македонија
  • » Франција
  • » Германија
  • » Грција
  • » Унгарија
  • » Ирска
  • » Малта
  • » Холандија
  • » Полска
  • » Португалија
  • » Романија
  • » Словенија
  • » Шпанија
  • » Турција
  • » Велика Британија
 • Со број на жители:
  • » > 1.000 Жители
  • » 1.000 - 5.000 Жители
  • » 5.000 - 20.000 Жители
  • » 20.000 - 100.000 Жители
 • Their preferred twinning:
  • » Уметност и култура
  • » Образование и млади
  • » Граѓанство
  • » Општествена вклученост и благосостојба
  • » Одржлив развој
  • » Локален економски равој
  • » Not set
 • Кого главно би вклучил:
  • » Студенти / млади
  • » Локален бизнис
  • » Специфични групи на заедницата
  • » Персоналот на локалната самоуправа
 • They would prefer to communicate in the following language(s):
  • » Англиски
  • » Италијански