Twinning.org
CCRE
header-image

Tunceli İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Контакт информација
 • Tunceli İl Milli Eğitim Müdürlüğü Atatürk mahallesi Merkez
  62000 - Tunceli
  Турција
 • Tелефон: +90 428 213 2489
  Moбилен: +90 505 220 9767

Локална информација:

Вашата општина е позната поради нејзините:
 • » спортски особености / настани
 • » земјоделство, регионални производи
 • » туризам
 • » природни и еколошки места
 • » Универзитети и високо образовни институции
 • » Владини институции
Претпочитани збратимувања:
 • They are looking for a twinning partner in:
  • » Австрија
  • » Белгија
  • » Чешка Република
  • » Данска
  • » Естонија
  • » Финска
  • » Франција
  • » Германија
  • » Грција
  • » Унгарија
  • » Ирска
  • » Италија
  • » Латвија
  • » Литванија
  • » Норвешка
  • » Полска
  • » Португалија
  • » Шпанија
  • » Шведска
  • » Швајцарија
  • » Велика Британија
 • Со број на жители:
  • » 5.000 - 20.000 Жители
  • » 20.000 - 100.000 Жители
  • » 100.000 - 500.000 Жители
 • Their preferred twinning:
  • » Уметност и култура
  • » Образование и млади
  • » Спорт
  • » Општествена вклученост и благосостојба
  • » Одржлив развој
 • Кого главно би вклучил:
  • » Студенти / млади
  • » Персоналот на локалната самоуправа
 • They would prefer to communicate in the following language(s):
  • » Холандски
  • » Англиски