Twinning.org
CCRE
header-image

Sölvesborgs kommun

Контакт информација
 • Kommunledningsförvaltningen
  294 80 - Sölvesborg
  Шведска
 • Tелефон: +464546816110
  Moбилен: +46768600109
  Faкс: +4645612505

Локална информација:

Постоечките збратимувања:
 • Wolgast (Германија)
 • Malbrok (Полска)
 • Ukmerge (Литванија)
Вашата општина е позната поради нејзините:
 • » популарна музика (рок, џез, светска...)
 • » надворешни активности (на пр. шетање по брег, кану...)
 • » древна
 • » средновековна
 • » Аркитектура и урбанизам
 • » земјоделство, регионални производи
 • » туризам
 • » Beautiful nature and sand beaches
Претпочитани збратимувања:
 • They are looking for a twinning partner in:
  • » Данска
  • » Холандија
  • » Велика Британија
 • Со број на жители:
  • » 5.000 - 20.000 Жители
  • » 20.000 - 100.000 Жители
 • Their preferred twinning:
  • » Наследство
  • » Образование и млади
  • » Спорт
  • » Граѓанство
  • » Општествена вклученост и благосостојба
  • » Јавни услуги
  • » Локален економски равој
  • » Сите теми
 • Кого главно би вклучил:
  • » Сите жители
  • » Студенти / млади
  • » Локален бизнис
  • » Специфични групи на заедницата
  • » Персоналот на локалната самоуправа
 • They would prefer to communicate in the following language(s):
  • » Англиски