Twinning.org
CCRE
header-image

Δήμος Ιεράπετρας

Контакт информација
 • Πλ.Κανουπάκη 1
  72200 - Ιεράπετρα
  Грција
 • Tелефон: +30 28423 40 300
  Faкс: +30 28423 40 362

Локална информација:

 • Далечина до најблиската станица: < 50km
 • Далечина до најблискиот аеродром: 50-100km
 • Број на жители: 20.000 - 100.000
 • Адреса на интернет страната: http://dimosierapetras.gr
Постоечките збратимувања:
 • Manilva (Шпанија)
Вашата општина е позната поради нејзините:
 • » Уметност и култура
 • » популарна музика (рок, џез, светска...)
 • » театар
 • » спортски особености / настани
 • » древна
 • » Економски активности
 • » нови технологии
 • » финансии / бизнис
 • » земјоделство, регионални производи
 • » туризам
 • » животна средина и екологија
 • » природни и еколошки места
 • » иницијативи за животна средина ( на пр. зелена енергија)
 • » квалитет на животната средина
 • » Универзитети и високо образовни институции
Претпочитани збратимувања:
 • They are looking for a twinning partner in:
  • » Ирска
  • » Исланд
  • » Италија
  • » Кипар
  • » Малта
  • » Норвешка
  • » Холандија
  • » Португалија
  • » Шведска
  • » Турција
  • » Финска
 • Со број на жители:
  • » 5.000 - 20.000 Жители
 • Their preferred twinning:
  • » Уметност и култура
  • » Образование и млади
  • » Спорт
  • » Општествена вклученост и благосостојба
  • » Јавни услуги
  • » Одржлив развој
  • » Локален економски равој
  • » Not set
 • Кого главно би вклучил:
  • » Сите жители
  • » Студенти / млади
  • » Локален бизнис
  • » Специфични групи на заедницата
  • » Персоналот на локалната самоуправа
 • They would prefer to communicate in the following language(s):
  • » Англиски