Twinning.org
CCRE
header-image

Comune di COLLETORTO

Контакт информација
 • Via pozzo berardinelli - 86044 Colletorto (CB) ITALY
  86044 - Colletorto
  Италија
 • Tелефон: +39 349 5702421
  Moбилен: +39 349 5702421
85__stemma-colletorto

Локална информација:

Постоечките збратимувања:
 • Bari (Италија)
 • Saint Yrieix sur Charente (Франција)
 • Lefkara (Кипар)
 • Xghajra (Малта)
 • Pelplin (Полска)
 • Alsonemedi (Унгарија)
Вашата општина е позната поради нејзините:
 • » популарна музика (рок, џез, светска...)
 • » спортски особености / настани
 • » надворешни активности (на пр. шетање по брег, кану...)
 • » здравје и животен стил (спа и др)
 • » парк
 • » ноќен живот
 • » древна
 • » средновековна
 • » Историја и наследство
 • » Аркитектура и урбанизам
 • » Економски активности
 • » земјоделство, регионални производи
 • » туризам
 • » животна средина и екологија
 • » иницијативи за животна средина ( на пр. зелена енергија)
 • » квалитет на животната средина
 • » Il paese appare in mezzo al verde perenne degli ulivi, ecco perché fornisce un olio rinomato nella regione. L'olio, si può ben dire, rappresenta la sua prima ricchezza agricola, non disgiunta da altri prodotti terrieri dati dalle ubertose convalli e fer
Photos of the local entity:
Претпочитани збратимувања:
 • They are looking for a twinning partner in:
  • » Албанија
  • » Австрија
  • » Белгија
  • » Босна и Херцеговина
  • » Бугарија
  • » Хрватска
  • » Кипар
  • » Чешка Република
  • » Данска
  • » Естонија
  • » Финска
  • » Македонија
  • » Франција
  • » Германија
  • » Грција
  • » Унгарија
  • » Исланд
  • » Ирска
  • » Италија
  • » Латвија
  • » Лихтенштајн
  • » Литванија
  • » Луксембург
  • » Малта
  • » Молдова
  • » Черна гора
  • » Холандија
  • » Норвешка
  • » Полска
  • » Португалија
  • » Романија
  • » Србија
  • » Словачка
  • » Словенија
  • » Шпанија
  • » Шведска
  • » Швајцарија
  • » Турција
  • » Украина
  • » Велика Британија
 • Со број на жители:
  • » > 1.000 Жители
  • » 1.000 - 5.000 Жители
  • » 5.000 - 20.000 Жители
 • Their preferred twinning:
  • » Уметност и култура
  • » Наследство
  • » Образование и млади
  • » Спорт
  • » Граѓанство
  • » Општествена вклученост и благосостојба
  • » Јавни услуги
  • » Одржлив развој
  • » Локален економски равој
  • » Not set
  • » Сите теми
 • Кого главно би вклучил:
  • » Сите жители
  • » Студенти / млади
  • » Локален бизнис
  • » Специфични групи на заедницата
  • » Персоналот на локалната самоуправа
 • They would prefer to communicate in the following language(s):
  • » Англиски
  • » Француски
  • » Германски
  • » Италијански
  • » Шпански