Twinning.org
CCRE
header-image

The Townhall of Nasaud

Контакт информација
 • Piata Unirii, Nr 15, Nasaud, Bistrita-Nasaud, Romania, 425200 code
  425200 - Nasaud
  Романија
 • Tелефон: + 40 0263 361 027
  Moбилен: + 40 0749 022 975
  Faкс: + 40 0263 361 029

Локална информација:

 • Далечина до најблиската станица: < 50km
 • Далечина до најблискиот аеродром: 100-200km
 • Број на жители: 5.000 - 20.000
 • Адреса на интернет страната: http://www.primarianasaud.ro
 • Интернет адреса на фото галерија: http://www.prmarianasaud.ro
Вашата општина е позната поради нејзините:
 • » популарна музика (рок, џез, светска...)
 • » уметнички галерии / музеи
 • » книжевност и библиотеки
 • » средновековна
 • » Историја и наследство
 • » земјоделство, регионални производи
 • » туризам
 • » Nasaud is a small town in a hilly area and we can say that it is one of the richest folk zone of the country. It is located in the historical region of Transylvania,the place where Bram Stoker based the setting for his novel Dracula.
Претпочитани збратимувања:
 • They are looking for a twinning partner in:
  • » Албанија
  • » Австрија
  • » Белгија
  • » Босна и Херцеговина
  • » Бугарија
  • » Хрватска
  • » Кипар
  • » Чешка Република
  • » Данска
  • » Естонија
  • » Финска
  • » Македонија
  • » Франција
  • » Германија
  • » Грција
  • » Унгарија
  • » Исланд
  • » Ирска
  • » Италија
  • » Латвија
  • » Лихтенштајн
  • » Литванија
  • » Луксембург
  • » Малта
  • » Молдова
  • » Черна гора
  • » Холандија
  • » Норвешка
  • » Полска
  • » Португалија
  • » Србија
  • » Словачка
  • » Словенија
  • » Шпанија
  • » Шведска
  • » Швајцарија
  • » Турција
  • » Украина
  • » Велика Британија
 • Со број на жители:
  • » > 1.000 Жители
  • » 1.000 - 5.000 Жители
  • » 5.000 - 20.000 Жители
  • » 20.000 - 100.000 Жители
  • » 100.000 - 500.000 Жители
  • » + 500.000 Жители
 • Their preferred twinning:
  • » Уметност и култура
  • » Наследство
  • » Образование и млади
  • » Спорт
  • » Граѓанство
  • » Општествена вклученост и благосостојба
  • » Јавни услуги
  • » Одржлив развој
  • » Локален економски равој
  • » Not set
  • » Сите теми
 • Кого главно би вклучил:
  • » Сите жители
  • » Локален бизнис
  • » Специфични групи на заедницата
  • » Персоналот на локалната самоуправа
 • They would prefer to communicate in the following language(s):
  • » Англиски
  • » Унгарски
  • » Романски