Twinning.org
CCRE
header-image

PROVINCIAL EDUCATION DIRECTORATE

Контакт информација
 • Kagızman Cad.
  04100 - AGRI
  Турција
 • Tелефон: 904722151009
  Moбилен: 905053910363
  Faкс: 904722153419

Локална информација:

 • Далечина до најблиската станица: 50-100km
 • Далечина до најблискиот аеродром: < 50km
 • Број на жители: 20.000 - 100.000
 • Адреса на интернет страната: http://agri.meb.gov.tr
Вашата општина е позната поради нејзините:
 • » Уметност и култура
 • » Спорт и рекреација
 • » спортски особености / настани
 • » надворешни активности (на пр. шетање по брег, кану...)
 • » Историја и наследство
 • » древна
 • » средновековна
 • » Историја и наследство
 • » Аркитектура и урбанизам
 • » земјоделство, регионални производи
 • » туризам
 • » животна средина и екологија
 • » природни и еколошки места
Претпочитани збратимувања:
 • Their preferred twinning:
  • » Сите теми
 • Кого главно би вклучил:
  • » Сите жители
  • » Студенти / млади
  • » Локален бизнис
  • » Специфични групи на заедницата
  • » Персоналот на локалната самоуправа
 • They would prefer to communicate in the following language(s):
  • » Англиски