Twinning.org
CCRE
header-image

ΔΗΜΟΣ ΛΑΚΑΤΑΜΙΑΣ

Контакт информација
 • 1ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 11
  2310 - ΛΑΚΑΤΑΜΙΑ
  Кипар
 • Tелефон: + 357 22364033
  Moбилен: + 357 99842716
  Faкс: +357 22380688

Локална информација:

Постоечките збратимувања:
 • Δήμος Καλύμνου (Грција)
 • Δήνος Αλεξανδρούπολης (Грција)
 • Δήμος Αμαρουσίου (Грција)
Вашата општина е позната поради нејзините:
 • » Уметност и култура
 • » популарна музика (рок, џез, светска...)
 • » театар
 • » уметнички галерии / музеи
 • » Спорт и рекреација
 • » спортски особености / настани
 • » парк
 • » Историја и наследство
Претпочитани збратимувања:
 • They are looking for a twinning partner in:
  • » Австрија
  • » Белгија
  • » Бугарија
  • » Хрватска
  • » Данска
  • » Естонија
  • » Франција
  • » Грција
  • » Исланд
  • » Ирска
  • » Италија
  • » Лихтенштајн
  • » Луксембург
  • » Малта
  • » Холандија
  • » Норвешка
  • » Полска
  • » Португалија
  • » Романија
  • » Србија
  • » Словенија
  • » Шпанија
  • » Шведска
  • » Украина
  • » Велика Британија
 • Со број на жители:
  • » 20.000 - 100.000 Жители
 • Their preferred twinning:
  • » Сите теми
 • Кого главно би вклучил:
  • » Сите жители
 • They would prefer to communicate in the following language(s):
  • » Англиски
  • » Грчки