Twinning.org
CCRE
header-image

Primaria Toplita

Контакт информација
 • Str. Nicolae Balcescu 55-57
  535700 - Toplita
  Романија
 • Tелефон: +40 266 341 871
  Faкс: +40 266 341 772

Локална информација:

 • Далечина до најблиската станица: < 50km
 • Далечина до најблискиот аеродром: 50-100km
 • Број на жители: 5.000 - 20.000
 • Адреса на интернет страната: http://www.primariatoplita.ro/
Постоечките збратимувања:
 • Municipality of Marczali (Унгарија)
 • Budapest 15 (Унгарија)
Вашата општина е позната поради нејзините:
 • » Уметност и култура
 • » популарна музика (рок, џез, светска...)
 • » уметнички галерии / музеи
 • » Спорт и рекреација
 • » спортски особености / настани
 • » надворешни активности (на пр. шетање по брег, кану...)
 • » здравје и животен стил (спа и др)
 • » Историја и наследство
 • » Економски активности
 • » манифактура
 • » туризам
 • » животна средина и екологија
 • » природни и еколошки места
 • » Our town is situated next to the mountains. It has thermal waters and is rich on natural resources for tourism development.By its situation not far from an airport and at a crossroads it may be interesting for business and investments.
Претпочитани збратимувања:
 • They are looking for a twinning partner in:
  • » Албанија
  • » Австрија
  • » Белгија
  • » Босна и Херцеговина
  • » Бугарија
  • » Хрватска
  • » Кипар
  • » Чешка Република
  • » Данска
  • » Естонија
  • » Финска
  • » Македонија
  • » Франција
  • » Германија
  • » Грција
  • » Унгарија
  • » Исланд
  • » Ирска
  • » Италија
  • » Латвија
  • » Лихтенштајн
  • » Литванија
  • » Луксембург
  • » Малта
  • » Молдова
  • » Черна гора
  • » Холандија
  • » Норвешка
  • » Полска
  • » Португалија
  • » Романија
  • » Србија
  • » Словачка
  • » Словенија
  • » Шпанија
  • » Шведска
  • » Швајцарија
  • » Турција
  • » Украина
  • » Велика Британија
 • Со број на жители:
  • » 5.000 - 20.000 Жители
  • » 20.000 - 100.000 Жители
  • » 100.000 - 500.000 Жители
 • Their preferred twinning:
  • » Уметност и култура
  • » Наследство
  • » Образование и млади
  • » Спорт
  • » Граѓанство
  • » Општествена вклученост и благосостојба
  • » Јавни услуги
  • » Одржлив развој
  • » Локален економски равој
  • » Not set
  • » Сите теми
 • Кого главно би вклучил:
  • » Сите жители
  • » Студенти / млади
  • » Локален бизнис
  • » Персоналот на локалната самоуправа
 • They would prefer to communicate in the following language(s):
  • » Англиски
  • » Француски
  • » Романски