Twinning.org
CCRE
header-image

Comune di NUORO

Контакт информација
 • Via Dante, 44
  08100 - Nuoro
  Италија
 • Tелефон: +39 0784 244 727
  Moбилен: +39 338 47 35 723
  Faкс: +39 0784 216 817
127__LOGO COMUNE COLOR

Локална информација:

Постоечките збратимувања:
 • Corte - Corsica (Франција)
 • Tolmezzo (Италија)
Вашата општина е позната поради нејзините:
 • » Уметност и култура
 • » уметнички галерии / музеи
 • » книжевност и библиотеки
 • » парк
 • » древна
 • » Историја и наследство
 • » Економски активности
 • » земјоделство, регионални производи
 • » животна средина и екологија
 • » природни и еколошки места
 • » La città ha dato i Natali al Nobel per la Letteratura Grazia Deledda (Casa Museo) La città ospita l'Istituto Superiore Regionale Etnografico La città ospita il Museo d'Arte MAN La città ha ospitato per due volte la Rassegna Europea del Folclore (Eu
Претпочитани збратимувања:
 • They are looking for a twinning partner in:
  • » Кипар
 • Со број на жители:
  • » 20.000 - 100.000 Жители
 • Their preferred twinning:
  • » Сите теми
 • Кого главно би вклучил:
  • » Студенти / млади
  • » Локален бизнис
  • » Специфични групи на заедницата
  • » Персоналот на локалната самоуправа
 • They would prefer to communicate in the following language(s):
  • » Англиски
  • » Француски
  • » Италијански