Twinning.org
CCRE
header-image

comune di CANOSA DI PUGLIA

Контакт информација
 • piazza martiri XXIII maggio,15
  70053 - canosa di puglia
  Италија
 • Tелефон: +11 0883 665868
  Moбилен: 328 0197104
  Faкс: 0883 615154

Локална информација:

 • Далечина до најблиската станица: < 50km
 • Далечина до најблискиот аеродром: 50-100km
 • Број на жители: 20.000 - 100.000
 • Адреса на интернет страната: http://www.comune.canosa.ba.it
Вашата општина е позната поради нејзините:
 • » Уметност и култура
 • » уметнички галерии / музеи
 • » Историја и наследство
 • » туризам
Претпочитани збратимувања:
 • They are looking for a twinning partner in:
  • » Австрија
  • » Хрватска
  • » Франција
  • » Шпанија
  • » Швајцарија
 • Со број на жители:
  • » 5.000 - 20.000 Жители
 • Their preferred twinning:
  • » Наследство
  • » Локален економски равој
 • Кого главно би вклучил:
  • » Студенти / млади
  • » Локален бизнис
 • They would prefer to communicate in the following language(s):
  • » Италијански