Twinning.org
CCRE
header-image

Municipality of Kastelli

Контакт информација
 • Kastelli Heraklion Crete CRETE GREECE
  GR 70006 - Kastelli
  Грција
 • Tелефон: +302891340100
  Moбилен: +306974950708
  Faкс: +302891032197

Локална информација:

 • Далечина до најблиската станица: < 50km
 • Далечина до најблискиот аеродром: < 50km
 • Број на жители: 5.000 - 20.000
 • Адреса на интернет страната: http://www.kastelli.gr
 • Интернет адреса на фото галерија: http://www.kastelli.gr
Вашата општина е позната поради нејзините:
 • » надворешни активности (на пр. шетање по брег, кану...)
 • » древна
 • » Историја и наследство
 • » манифактура
 • » воздушни/морски пристаништа
 • » земјоделство, регионални производи
 • » туризам
 • » природни и еколошки места
 • » иницијативи за животна средина ( на пр. зелена енергија)
 • » квалитет на животната средина
 • » Владини институции
 • » Воена база / особености
Претпочитани збратимувања:
 • They are looking for a twinning partner in:
  • » Белгија
  • » Хрватска
  • » Кипар
  • » Финска
  • » Франција
  • » Германија
  • » Унгарија
  • » Исланд
  • » Италија
  • » Малта
  • » Холандија
  • » Норвешка
  • » Полска
  • » Португалија
  • » Романија
  • » Словачка
  • » Словенија
  • » Шпанија
  • » Украина
  • » Велика Британија
 • Со број на жители:
  • » 1.000 - 5.000 Жители
  • » 5.000 - 20.000 Жители
 • Their preferred twinning:
  • » Наследство
  • » Образование и млади
  • » Граѓанство
  • » Општествена вклученост и благосостојба
  • » Јавни услуги
  • » Одржлив развој
  • » Not set
 • Кого главно би вклучил:
  • » Сите жители
  • » Студенти / млади
  • » Персоналот на локалната самоуправа
 • They would prefer to communicate in the following language(s):
  • » Англиски
  • » Грчки