Twinning.org
CCRE
header-image

Δήμος Βελβεντού Κοζάνης Ελλάδα

Контакт информација
 • Αγίας Τριάδας 21
  504 00 - Βελβεντό
  Грција
 • Tелефон: +30 2464350306
  Moбилен: +30 6978117860
  Faкс: +30 2464350311
163__Δ. Βελβεντού Logo1 copy

Локална информација:

 • Далечина до најблиската станица: < 50km
 • Далечина до најблискиот аеродром: < 50km
 • Број на жители: 1.000 - 5.000
 • Адреса на интернет страната: http://www.velvento.gr
 • Интернет адреса на фото галерија: http://www.velvento.gr
Вашата општина е позната поради нејзините:
 • » уметнички галерии / музеи
 • » книжевност и библиотеки
 • » спортски особености / настани
 • » надворешни активности (на пр. шетање по брег, кану...)
 • » ноќен живот
 • » Историја и наследство
 • » Економски активности
 • » манифактура
 • » земјоделство, регионални производи
 • » туризам
 • » природни и еколошки места
 • » иницијативи за животна средина ( на пр. зелена енергија)
 • » квалитет на животната средина
Photos of the local entity:
Претпочитани збратимувања:
 • Their preferred twinning:
  • » Сите теми
 • Кого главно би вклучил:
  • » Сите жители
 • They would prefer to communicate in the following language(s):
  • » Англиски
  • » Грчки