Twinning.org
CCRE
header-image

Sisters Cities Association City Karpenisiou, Greece - Σύλλογος Αδελφών Πόλεων Δήμου Καρπενησίου

Контакт информација
 • P.Bakogianni 4 - Π.Μπακογιάννη 4
  36100 - Karpenisi-Καρπενήσι
  Грција
 • Tелефон: +302237080843
  Moбилен: +306972771325
  Faкс: +302237080843
222__1

Локална информација:

 • Далечина до најблиската станица: 50-100km
 • Далечина до најблискиот аеродром: > 200km
 • Број на жители: 5.000 - 20.000
 • Адреса на интернет страната: http://www.karpenissi.gr
 • Адреса на вебкамера/видео линк http://www.karpenissi.gr
Вашата општина е позната поради нејзините:
 • » Спорт и рекреација
 • » спортски особености / настани
 • » надворешни активности (на пр. шетање по брег, кану...)
 • » Историја и наследство
 • » Историја и наследство
 • » земјоделство, регионални производи
 • » туризам
 • » животна средина и екологија
 • » природни и еколошки места
 • » иницијативи за животна средина ( на пр. зелена енергија)
 • » квалитет на животната средина
Photos of the local entity:
Претпочитани збратимувања:
 • They are looking for a twinning partner in:
  • » Австрија
  • » Франција
  • » Германија
  • » Данска
  • » Швајцарија
  • » Естонија
  • » Ирска
  • » Исланд
  • » Шпанија
  • » Кипар
  • » Латвија
  • » Литванија
  • » Лихтенштајн
  • » Норвешка
  • » Холандија
  • » Унгарија
  • » Португалија
  • » Романија
  • » Србија
  • » Словачка
  • » Словенија
  • » Шведска
  • » Чешка Република
  • » Финска
 • Со број на жители:
  • » 5.000 - 20.000 Жители
 • Their preferred twinning:
  • » Уметност и култура
  • » Наследство
  • » Образование и млади
  • » Спорт
  • » Одржлив развој
 • Кого главно би вклучил:
  • » Сите жители
  • » Студенти / млади
 • They would prefer to communicate in the following language(s):
  • » Англиски
  • » Француски
  • » Грчки
  • » Шпански
  • » Романски