Twinning.org
CCRE
header-image

mezitli municipality

Контакт информација
 • GMK bulvarı Viranşehir mah. Mezitli/ Mersin
  33110 - Mersin
  Турција
 • Tелефон: +9032403581005
  Moбилен: +905324713651
  Faкс: +90 324 3570042

Локална информација:

 • Далечина до најблиската станица: < 50km
 • Далечина до најблискиот аеродром: 50-100km
 • Број на жители: 100.000 - 500.000
 • Адреса на интернет страната: http://www.mezitli.bel.tr
Постоечките збратимувања:
 • Tempelhof-Schöneberg von Berlin (Германија)
Вашата општина е позната поради нејзините:
 • » Уметност и култура
 • » надворешни активности (на пр. шетање по брег, кану...)
 • » парк
 • » Историја и наследство
 • » земјоделство, регионални производи
 • » туризам
 • » животна средина и екологија
 • » природни и еколошки места
Претпочитани збратимувања:
 • They are looking for a twinning partner in:
  • » Белгија
  • » Финска
  • » Холандија
  • » Шпанија
  • » Велика Британија
 • Со број на жители:
  • » 20.000 - 100.000 Жители
  • » 100.000 - 500.000 Жители
  • » + 500.000 Жители
 • Their preferred twinning:
  • » Одржлив развој
  • » Локален економски равој
  • » Not set
  • » Сите теми
 • Кого главно би вклучил:
  • » Сите жители
  • » Персоналот на локалната самоуправа
 • They would prefer to communicate in the following language(s):
  • » Англиски