Twinning.org
CCRE
header-image

Landkreis Dahme-Spreewald

Контакт информација
 • Reutergasse 12 15907 Lübben (Spreewald)
  15907 - Landkreis Dahme-Spreewald
  Германија
 • Tелефон: +49 3546201316
  Moбилен: +49 1723978291
  Faкс: +49 3546201009
2842__DS_Logo_mit_Schriftzug

Локална информација:

Постоечките збратимувања:
 • Landkreis Wolsztyn (Полска)
Вашата општина е позната поради нејзините:
 • » надворешни активности (на пр. шетање по брег, кану...)
 • » Историја и наследство
 • » нови технологии
 • » воздушни/морски пристаништа
 • » земјоделство, регионални производи
 • » туризам
 • » животна средина и екологија
 • » природни и еколошки места
 • » Владини институции
Photos of the local entity:
Претпочитани збратимувања:
 • They are looking for a twinning partner in:
  • » Франција
 • Со број на жители:
  • » 100.000 - 500.000 Жители
 • Their preferred twinning:
  • » Образование и млади
  • » Граѓанство
  • » Јавни услуги
  • » Локален економски равој
  • » Not set
 • Кого главно би вклучил:
  • » Студенти / млади
  • » Локален бизнис
  • » Персоналот на локалната самоуправа
 • They would prefer to communicate in the following language(s):
  • » Германски
  • » Англиски
  • » Француски