Twinning.org
CCRE
header-image

Fouesnant

Контакт информација
 • Mairie de Fouesnant Place du Général de Gaulle CS 31073 -29170 Fouesnant
  29170 - Fouesnant
  Франција
 • Tелефон: 0298516262
  Moбилен: 0649448564

Локална информација:

 • Далечина до најблиската станица: < 50km
 • Далечина до најблискиот аеродром: < 50km
 • Број на жители: 5.000 - 20.000
 • Адреса на интернет страната: http://ville-fouesnant.fr/
 • Интернет адреса на фото галерија: https://ville-fouesnant.fr/
Вашата општина е позната поради нејзините:
 • » Уметност и култура
 • » популарна музика (рок, џез, светска...)
 • » театар
 • » книжевност и библиотеки
 • » Спорт и рекреација
 • » надворешни активности (на пр. шетање по брег, кану...)
 • » туризам
 • » животна средина и екологија
Претпочитани збратимувања:
 • They are looking for a twinning partner in:
  • » Велика Британија
 • Со број на жители:
  • » 5.000 - 20.000 Жители
 • Кого главно би вклучил:
  • » Сите жители
 • They would prefer to communicate in the following language(s):
  • » Англиски