Twinning.org
CCRE
header-image

Municipality of Thermi

Контакт информација
 • Dimokratias 1
  57001 - Thermi Thessaloniki
  Грција
 • Tелефон: + 30 231 3 300745
  Moбилен: + 30 6977606017
  Faкс: +30 231 0 464421
91__LOGO

Локална информација:

 • Далечина до најблиската станица: < 50km
 • Далечина до најблискиот аеродром: < 50km
 • Број на жители: 20.000 - 100.000
 • Адреса на интернет страната: http://www.dimosthermis.gr
 • Интернет адреса на фото галерија: http://www.dimosthermis.gr
Постоечките збратимувања:
 • Comune di Condofuri (Италија)
Вашата општина е позната поради нејзините:
 • » Уметност и култура
 • » популарна музика (рок, џез, светска...)
 • » театар
 • » Спорт и рекреација
 • » спортски особености / настани
 • » ноќен живот
 • » Историја и наследство
 • » древна
 • » Економски активности
 • » нови технологии
 • » манифактура
 • » воздушни/морски пристаништа
 • » земјоделство, регионални производи
 • » животна средина и екологија
 • » иницијативи за животна средина ( на пр. зелена енергија)
 • » Универзитети и високо образовни институции
Претпочитани збратимувања:
 • They are looking for a twinning partner in:
  • » Австрија
  • » Белгија
  • » Бугарија
  • » Чешка Република
  • » Данска
  • » Финска
  • » Франција
  • » Германија
  • » Исланд
  • » Ирска
  • » Латвија
  • » Литванија
  • » Холандија
  • » Полска
  • » Португалија
  • » Шпанија
  • » Шведска
  • » Украина
  • » Велика Британија
 • Со број на жители:
  • » 5.000 - 20.000 Жители
  • » 20.000 - 100.000 Жители
 • Their preferred twinning:
  • » Сите теми
 • Кого главно би вклучил:
  • » Сите жители
  • » Студенти / млади
  • » Локален бизнис
  • » Специфични групи на заедницата
  • » Персоналот на локалната самоуправа
 • They would prefer to communicate in the following language(s):
  • » Англиски
  • » Француски
  • » Грчки
  • » Италијански